lunes, 31 de mayo de 2010

Problemes a resoldre i objectius

La construcció de la placa fotovoltaica respon a l'objectiu de reduir l'emissió de gasos contaminants causants de l'efecte hivernacle. L'electricitat produïda per aquesta estructura suposa una reducció anual equivalent a 440 tones de CO2 d'emissions a l'atmosfera, i substitueix les energies procedents de combustibles fòssils, limitats i contaminants.

domingo, 30 de mayo de 2010

Conversió fotovoltaica

Un panel solar és un mòdul que aprofita l'energia de la radiació solar. Estan formats per nombroses cèl·lules que converteixen llum, en electricitat. Les cèl·lules de vegades són anomenades cèl·lules fotovoltaiques, que significa "llum-electricitat".
És un procés pel qual l'energia solar es transforma directament en electricitat. El dispositiu o element que hi ha en el procés és la cèl·lula solar o cèl·lula fotovoltaica
Els sistemes fotovoltaics permeten la transformació de la llum solar en energia elèctrica, és a dir, la conversió d'una partícula lluminosa amb energia (fotons) en una energia electromotriu (fotovoltaica).
Quan l'energia lluminosa incideix en la cèl·lula fotovoltaica, hi ha un despreniment d'electrons dels àtoms que comencen a circular lliurement en el material. Si mesurem el voltatge que hi ha entre els dos extrems del material, observem que hi ha una diferència de potencial entre 0,5 i 0,6 volts.
Per a la seva construcció, de la sorra comú (amb alt contingut en silici) s'obté inicialment una barra de silici sense estructura cristal·lina (amorf: un cop separats els seus dos components bàsics, i que acull gran quantitat d'impureses).
Mitjançant un procés electrònic, la barra de silici amorf és transformada en una estructura monocristal·lina, que té característiques d'aïllant elèctric, en estar formada per una xarxa d'unions atòmiques altament estables. si voleu podeu veure el vídeo que explica el procediment de la conversió fotovoltaica:



jueves, 6 de mayo de 2010

METODOLOGIA

Per mesurar l’alçaria de les plaques fotovoltaiques vam utilitzar la fórmula de la tangent que ens va explicar el professor.

Abans de tot, teníem que elaborar un quadrant que vam utilitzar per veure els angles de la placa fotovoltaica del fòrum . Després teníem que fer un full de càlcul a l’excel amb les fórmules adients.

L’últim pas, era sortir al carrer i buscar cinc punts des d’on es veuen les plaques i, amb l’ajuda d’un company, apuntar l’angle que apuntava el quadrant quan miraves a la punta de la placa voltaica.